Söndag

Idag vaknade jag för första gången utan att väckarklockan hann ringa. Det kändes väldigt bra då jag fick känna mig ordentligt utvilad. Detta var en förutsättning för att dagen skulle bli bra. Dock så sabbades det direkt när man tittade ut, då det snöade på ganska ordentligt, och det var väldigt slaskigt ute på marken, jippie... Vi gick ner och käkade frukost (nej vadå lessnat?), sedan så blev vi hämtade av Yngves chaufför klockan 10. Idag bar det av till kinesiska krigsmuséet. Vi åkte i slask, det var väldigt halt, snöade som satan och tutande bilar överallt. Asså ibland blir man trött på pekings traffik, men vad gör man åt det egentligen? Jag älskar ju staden i övrigt!

Väl framme på muséet, vi fick tydligen gratis inträde för att vi var utlänningar. Jah, inte klagar vi över det iallafall! Där inne var det väldigt häftigt måste jag säga. Men hur skulle annars fyra stycken tonåriga killar reagera i ett museum fullt av vapen, pansarvagnar, stridsflyg och missiler som från marken skulle kunna kittla frihetsgudinnan under hakan? Nej asså coolt, det var det verkligen! Vi kände oss som fyra små barn i en leksaksbutik där ett tag, haha.
Efter några timmar på muséet blev vi hungriga, så vi bestämde oss för att äta på en kinesisk restaurang som Yngve och Monica rekommenderade. Vi satte oss i två taxibilar och for dit. En grej man häpnas av är att man åker bil i 3 mil åt ett håll, och det är likförbannat lika mycket bilar/hus och kineser som tidigare. Men ännu en gång, vem blir förvånad? Det är tyvärr så att snart slutar man förvånas av detta land, man lixom bara FÖRVÄNTAR sig att allt ska vara skitstort, skitmycket och skitvräkigt! But that's why we like it here!
För övrigt så var matten underbart god igen. Vi beställde in kanske 8-10 rätter och alla åt av allt, mycket fint det.
Efter maten drog vi hem till Yngve och Monica på en fika och hade det allmänt trevligt. Kvällen avslutades med att vi drog till Yashow igen. Där lyckades jag hjälpa ogge och daniel att få några riktigt bra köp, så jag är minst lika nöjd som dem! Man märker att man gjort ett bra köp när försäljaren på riktigt blir irriterad och arg. Så dom ska tas, de små kineserna!
Nu har vi lagt över lite nya bilder från dagen (det blev en hel del idag igen såklart), och strax dags att sova. Det är ju en vanlig arbetsdag imorgon. Det är ju så att under helgerna så glömmer man bort varför man är här, lite lustigt egentligen. Men men, vi får ju uppleva kina som kineserna gör, och inte som turisterna gör, det gillar vi!
Ha det så bra allihop där hemma och sköt om er, så ses vi snart igen!

Kommentarer
Postat av: Annika

Vad roligt att Yngve och Monica tar med er på olika sevärdheter.

2010-03-14 @ 18:51:58
Postat av: Simon

Joda det är väldigt roligt tycker vi också :)

2010-03-15 @ 06:17:38
Postat av: Simon

Joda det är väldigt roligt tycker vi också :)

2010-03-15 @ 06:17:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0