Helgen+måndag

Tjenixen på er! (Ni får ursäkta att jag inte har styckeindelning men jag försöker lägga in och redigerar det hela tiden, men ändå när jag publicerar så försvinner styckeindelningen! Och inga bilder kommer upp när jag försöker ladda upp dem heller, jag har försökt ladda upp ett antal stycken men ingen av dem syns, så det är också lite synd)  Jag kan börja med att säga att vi har haft totalt helt och hållet fullt upp hela helgen, så har inte direkt prioriterat att blogga någonting då. Det vore ju ganska idiotiskt när man väl är i Beijing? Jaja jag ska försöka berätta lite om vad vi haft för oss iallafall.
På lördagen så åkte vi tillsammans med Yngve och Monica till silk market. Det är en jättestor känd (underbar alla shoppingfans?) och intressant marknad med väldigt mycket att bjuda på. De har allt från kläder och skor, till elektronik och smycken. Jag och ogge köpte ett par Peak jackor (precis likadana men dock i olika färg) för ett pris på 300kr, vilket vi är mycket nöjda med. Daniel köpte en canada goose jacka för 200 och han är även han mycket nöjd med sin. Grehn köpte en vindjacka som även han är nöjd med, priset kommer ja dock inte ihåg. Vi käkade sedan på en finsk restaurang där vi drog lite kebab och annat gott. Snacka om stora portioner där! Shit! Man blev ju helt och hållet igenproppad! Men det gillas ju faktiskt när man äter ute på restaurang. Vi köpte lite annat smått och gott på silk market efter lunchen också, men nog om detta. Vill ju inte berätta allt för mycket redan här, då har vi ju inget att säga när vi väl kommer hem?
På kvällen tänkte vi att vi skulle softa och äta ute på en grekisk restaurang med namnet Atena, som vi hade blivit rekommenderade. Vi visste bara ungefär vart den låg så vi gick ut på en runda att leta efter den. Efter 30-40 mins letande så hittade vi aldrig den så vi började fundera på annan mat. Vi kollade då en första restaurang, men utanför den hittade vi ingen meny så vi gick vidare några meter. Där stod det en meny utanför ett slags "husvagnstält". Vi tänkte att detta var ju självklart menyn till den tidigare restaurangen, för de stämde lixom så bra. Men vi insåg att menyn gick in till restaurangen bakom tältet. Vi tyckte att maten verkade god så vi gick iallafall in dit. Det var en väldigt mysig lite lagom stor restaurang. När menyerna väl kom in så såg vi att vi satt på Atena. Ingen av oss fattade riktigt det haha. Vi beställde in hummersoppa och en varsin grillmix med massa olika kött. Det blev en lite dyrare middag än vanligt, men vi kom fortfarande undan med under 100kr per person. Och va gott det va!
Söndag
Idag var det sommarpalatset och OS arenan Bird Nest som stog på listan. Vi åkte ut dit med yngve som även visade hur tunnelbanorna funkar här. Jag gillar starkt att åka tunnelbana i Beijing. Dels för att de har säkerhetskontroll när man ska ner i den, och dels för att de har skyddsglas för själva spåren så man kan inte ramla/hoppa ner på dem. Men främst så gillar jag tunnelbanan för att man för endast 2kronor kan åka över hela tunnelbanesystemet så mycket man kan och vill. Men när man väl går upp till marken igen så måste man betala 2kr igen för att åka någonstans. Men det är ju "ingen big deal".

Vi åkte först till sommarpalatset och i början verkade det väldigt häftigt. Vi gick in på norra delen, där det började med stora byggnadet som var byggda upp på ett berg. Vi gick upp för det och tittade och fotade. Det var häftigt! När vi kom upp till toppen tänkte vi alla lixom: Jaha då ska vi väl ner igen då. Men nej vad fel vi alla hade. SHIT! På andra sidan berget såg vi en sjö lika stor som gimodammen ungefär, och mitt i sjön låg en ö och ut till ön gick en jättehäftigt bro. Direkt nedanför berget var det minst dubbelt så mycket byggnader som vi redan gått i. Allt detta tillhörde tydligen sommarpalatset. Vilken känsla, så himla häftigt! Vill ni ha mer detaljer så får ni allt fråga oss när vi kommer hem, fast jag gissar ärligt på att vi alla kommer vara väldigt ivriga på att berätta innan ni hinner fråga.

När vi efter några timmar kom ut från sommarpalatset så möttes vi av lera svarttaxi och marknader. Vi var hungriga så vi provade på att köpa en slags pannkaka av nåt litet stånd för 5kronor. Efteråt fick vi höra att man kunde ha prutat ner det till 3kr av en kines. Men vem bryr sig om 2kronor?

Sen bar det av till OS stadion och då insåg man verkligen hur stort allt blir när kineser bygger det. Wow. Väldigt häftigt upplevelse. Kan bara beskrivas med bilderna vi tog tror jag. Väldigt häftig helg var det! Dock gick vi konstant i 7 timmar så inte skönt för fötterna!
Måndag
På jobbet så fick vi vara ute i verkstaden för första gången på den här resan. Vi fick en genomgång av hela verkstaden och flödet och allt som allt tog det några timmar. Vår huvudsakliga uppgift denna vecka blir att följa en produkt genom hela flödet. Det kan bli ganska intressant med tanke på att vi aldrig gjort nåt liknande förut. Dock blir det inte alltför mycket för oss att göra rent praktiskt. Men vi ska filma hela flödet och alla detaljer som vi gör. Roligt faktiskt, då vi redan har kört maskiner och gradat så det räcker och blir över!
På kvällen blev det ännu en trevlig middag med Yngve och Monica. Vi åt på Union, en mysig och jättefin restaurang. Jag daniel och ogge drog på en riktig Barbeque Combo med j*vla massa revbensspjäll och en halv kyckling. Snacka om att bli mätt! Gott var det, herregud! De andra tog en varsin hamburgare, vad mesigt när det finns riktig mat eller hur?
Nu sitter jag här och snackar med älsklingen på skype och ska strax duscha. Sen blir det väl till att sova. Imorgon nalkas en helt vanlig arbetsdag troligtvis. Det blir nog lika trevligt och roligt som alltid. Fan va vi älskar varandra här borta, vi har så roligt ihop!
P.S
-Are you lookin' for a watch?
-No I'm just watching.
D.S

Kommentarer
Postat av: Helena

Låter underbart killar :) Verkar hända saker hela tiden där borta, ingen rast ingen ro ;) du borde skaffa dig en skräddarsydd kostym unge man! här i Sverige är de ju svindyrt så passa på nu när du är borta i Kina (Y)

2010-03-08 @ 15:30:54
Postat av: Simon

Jodu, om du bara visste hur mkt som händer här! Fast iofs gör du ju de då du ser på bloggen å snackat med mig ;) Jo vi tänkte faktiskt göra det, iaf jag och ogge verkar det som :)

2010-03-08 @ 16:08:37
Postat av: Lotta

Vad snälla Yngve och Monica är som pysslar om er så mycket, man känner sig trygg här hemma när ni har "vuxna" med er hemifrån. Hälsa dem från Orrvägen. Härligt att höra att ni har så roligt tillsammans! Ha det bra!



Simon G: Det finns några här i trakten som väntar på vykort. Ps. Farmor,mormor...Ds.

2010-03-08 @ 23:03:19
Postat av: petra, ogges mamma

Här hemma i Sverige skiner solen och snön på taken börjar smälta. Vaknade i lördags morse av fågelkvitter.

Hur är det hos er? Med risk för att låta tjatig, men det är bara SÅ kul att läsa er blogg varje dag.

2010-03-09 @ 12:51:57
Postat av: Ogge

Det låter fint det. Här vaknar man till ljudet av bilar, snön ligger svart på taken och ja tror jag har sett fem fåglar sen vi kom. Men tusentals kineser! Här sopar alla kineser bort snön och skyfflar upp den på en lastbil sen försvinner den. Ha det bra i Sverige familjen! Det är bra här i pling plong landet

2010-03-09 @ 14:14:49
Postat av: Simon

Ja det känns väldigt bra att ha dom här i krokarna och några trappor upp. Jaha det vill dom. va jobbigt. har inte adresser m.m. kraM från Simon G

2010-03-09 @ 14:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0