Fredag

Det började med kinamat till frukost IGEN. Jag måste faktiskt erkänna att jag börjar bli trött på frukosten redan, efter snart bara en vecka. I huvudsak är det nudlar, bacon och macka med sylt på. Sen finns det förstås lite andra konstiga grejor men det är inte gott alls. Sedan bar det av till jobbet igen, så man fick iallafall halvsova lite i bilen i en timme. Det är ganska skönt ändå för det kan man även göra på hemresan, så jag har inget emot att pendla faktiskt.

På jobbet hade vi en ganska trevlig dag. En av kineserna åkte till Sverige igår, så han var ganska nervös. Vi satt och pratade med honom och skrev upp platser i Stockholm han bör besöka. När han sedan hade åkt så var det en annan kille som försökte lära oss lite kinesiska tecken och ord. Jisses va svårt det måste vara att komma ihåg upp till 2000st! Vi hade lixom bara 10st och de bildar ju massa möjliga kombinationer osv osv (aldrig slutar pluggandet...)
Vi kom sen hem runt 6 tiden, så då var det bara till att fixa sig och kila iväg för att träffa Yngve och Monica. Dom visade oss runt på en jättestor och fin galleria. Där inne fanns det bland annat en indisk restaurang som vi provade på. Ganska mysig restaurang faktiskt. Nu har man för första gången i sitt liv sett en indisk dansös också, sånt ser man ju bara på TV annars. Maten var mycket god, det var främst kyckling och lamkött som vi beställde. Vi gjorde som man gör på en vanlig kinesisk restaurang, beställde in fler rätter som vi sedan delade på allihop. På så vis kunde man prova massor av olika maträtter, och det är väl inte helt fel ändå? Man känner iallafall att dom kan krydda sin mat, för det hettade ju till lite måste ja då säga, men det var mycket gott! Snacka om att jag uppskattar det asiatiska köket. Det är inte samma mat som det vi svenskar tillagar på restauranger, det är ju anpassat efter oss. Mat på en riktig asiatisk restaurang i ASIEN är en helt annan grej. Om inte annat så märks det när priset bara blir en bråkdel av vad man får betala i Sverige.
Efter maten så gick Yngve och Monica hem, så vi kilade iväg till Bar Street. Den gatan är tydligen ganska känd, och ja, man kan ju undra varför? Det är nämligen så att det är en jättelång gata (med massa smågator ifrån den också) som är full med olika pubbar och barer. Vi insåg att det finns en del svenskar i Beijing faktiskt, då vi träffade på en hel hög av dem ute på pubbarna. Vi höll oss med dom hela kvällen så dom visade oss runt lite och vart det fanns bra ställen. Man insåg iallafall att dom västerlänska pubbarna var som hemma i sverige = dyrt som as! Men på de riktiga kinapubbarna köper man öl/shot för 10kr/st!
Nu ska vi ner och käka litegrann, jag är jättehungrig och frukosten stänger om 30 min. Sedan ska vi ta en taxi till Yngve och Monica, för att sedan åka vidare till silk market. Den marknaden är jätteberömd och tydligen väldigt stor och bra, så det ska bli roligt! Hoppas på att kunna köpa någon nice skjorta eller så ja. Det kommer nog bli en del "prutningslektioner" nu påvägen till marknaden, så får vi se om vi lär oss tillräckligt snabbt eller inte. Billigt ska det iallafall vara, because it's "made in china!" Ni får ha det så bra där hemma allihop! Så får vi se om jag hinner skriva nåt mer här ikväll.
P.S Asså jag tror att även kineserna någonsin har ställt sig frågan "Hur många kineser kan/krävs..." för dom utför sådana tester hela tiden! D.S

Kommentarer
Postat av: produktionschefen för tools i lang fang

Jo så var man först med kommentar, (yngve har tipsat om er blogg) på lördagen.

Prutnings tips, skjortor 40 rmb (50 för lite mer designade), 100 för jeans eller 90 om ni vill kämpa, långärmade tröjor 50-80 beroende på kvalitet. fejk cashmire (ganska ok faktiskt) typ ralf lauren skall ni ha för 50 eller 60. skor är svårt, jag rekommenderar tunna sportskor, ca 70. riktiga sportskor (dom ser ut som det) går knappt att gå i =waste of money. jaja nåt i den stilen, vi ses på måndag/Peder

2010-03-06 @ 04:58:05
Postat av: Simon

Trevligt att du också hittade hit till bloggen, så nu kan även du se hur vi uppfattar resan :) Okej tack för dom tipsen, de ska vi komma ihåg! Japp vi ses på måndagmorgon, ha en trevlig helg.

2010-03-06 @ 09:39:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0