Första dagen på fabriken

Vi fick faktiskt käka frukost halv 7, så inte blev de nå sovmorgon i framtiden inte. Men de gör väl ingenting egentligen. Vid kl 7 så kom det en snubbe och hämtade oss på hotellet. Nu var vi påväg till fabriken för första gången. På vägen till fabriken så hämtade vi upp två kineser, varav en var Fan Tang som vi har hållit kontakt med i någon månad, så det var väldigt skönt att få ett ansikte på det namnet. Hon var precis lika hjälpsam och trevlig i verkligheten som i mailen. Asså jag måste bara poängtera hur ENORMT STORT beijing och allt i det är, allt förutom kineserna själva är stort. Vi åker till jobbet i rusningstrafik så det tar iallafall över en timme att komma fram.

Väl på jobbet blev vi visade runt på fabriken och vi fick träffa massor av trevliga människor. Kineserna är verkligen hjälpsamma och jättetrevliga! En sak som var lustig var att i Sverige så använder både jag, grehn och ogge small-medium på tröjor och byxor men i kina så fick vi XL tröjor och XXXL byxor. Haha asså shit va små kineserna är!

En annan kul sak med kineserna är att det är jättesvårt att gissa åldern på dem, vi gissar alltid 10-15 år för lite. Kineserna kanske inte åldras som oss? Och sen när vi säger att vi är 18 och ska fylla 19 så brister typ alla rätt ut, vi är "så unga", vilket vi tycker är rätt kul!

Halva förmiddan hade vi genomgång med en kvinna vid namn Sunny. Hon berättade lite om hur försäljningen och designen gick till på specialprodukter i världen. Sedan på eftermiddagen fick vi sitta med en varsin designer och titta på när dom jobbade. Det var väldigt olika fördelning på hur kul det var att titta på dessa. Snubben som jag hade var väldigt bra på engelska och väldigt rolig att prata med, so I had a great time, men dom andra gillade inte riktigt sina personer lika mkt. Men det berodde väl mest på att dom inte var lika duktiga på engelska. Vi fick väldigt mycket uppmärksamhet när vi visade bilder från den svenska vintern och hur mycket snö vi kan ha. De tycker även att det är helt overkligt att vi kan dricka vatten ur kranen. Tänk så bra vi har det hemma i Sverige egentligen. Lixom kranvatten tar ju vi för givet, medans kineserna knappt kan tänka sig hur det är att ta vatten ur kran och dricka det direkt. Det var en väldigt trevlig och givande dag för oss allihop!

Påväg hem från jobbet så somnade iallafall jag och Daniel i bilen, man var helt slut. Vi kom tillbaka till hotellrummen och vilade lite, sen gick vi ut på promenad i Beijing, med målet att hitta en bra restaurang. Vi gick till ett ställe, beställde in fem stycken olika rätter, två stycken stora cola (1.25l) och två vanliga öl (0.6l) och vi alla blev proppmätta. Hela kalaset gick på 139 svenska kronor. Snacka om billig mat! Och ändå var det en av de liiiite dyrare ställena, man kan självklart få mat för ännu mindre pengar. Förresten, vad är det de menar med "Do you want a fork (gaffel)?" Vad är en fork (gaffel)? I kina äter man ju med pinnar!

När vi kom tebax till hotellet så tog jag mig ett varmt och skönt bad. Shit va skönt det var, har längtat efter det! Nu ligger ogge i badet och grehn sitter här med mig. Vet inte va Daniel gör just nu faktiskt, men han skulle iallafall också bada inne i hans och grehns lägenhet. Vi får väl se om han kommer hit sen eller inte. Klockan börjar ju bli väldigt mycket nu, och vi är alla trötta. Vi ska gå upp klockan sex imorgon bitti igen, för att hinna fixa oss för jobbet och även hinna med frukost. Nu strax blir det sova! Ni alla får sköta om er hemma i Sverige, så ska vi se om vi har någon mer spännande information att dela med oss av imorgon. Jag skulle faktiskt gissa på det, för på det här stället händer det alltid massa konstiga saker!

P.S. Vad gillar ni trafiken i kina? Exempel på en sak är att cyklister får inte ha lysen på. Ja mena, dom kan ju blända bilisterna....  D.S.


Kommentarer
Postat av: Moster

Säker på att storleken på kläderna inte har med all mat ni äter att göra?

2010-03-03 @ 16:18:07
Postat av: Helena

HAHA jag måste nog hålla med moster här!

2010-03-03 @ 16:36:32
Postat av: petra, ogges mamma



börjar och avslutar min dag med att kolla denna blogg! Jättekul! Och vi är alla här hemma så glada för er skull. Jag har en hälsning från E.Sundh spec till simon och simon.

2010-03-04 @ 12:56:55
Postat av: Simon Åkerblad

Haha självklart har de inte me maten att göra, vi är för bra för sånt! :D



Men tack Helena, va gullig du är ;)



Va kul att du gillar bloggen! Jag ska försöka uppdatera den så ofta jag kan. Okej hälsa tillbaka till Elisabeth från mig och simon! :)

2010-03-04 @ 15:44:48
Postat av: Lotta

Hej allihop (Speciellt Simon G förståss)

Kul och intressant att få läsa om era utsvävningar. Vilka upplevelser ni får vara med om - fantastiskt!

Bra att ni får träna mycket engelska. Kul med blogg! Ha det såååå bra! Kinesa på!

2010-03-04 @ 19:35:59
Postat av: Simon Grehn

Hej mamma!! Ja det är väldigt kul här och uppleva alla nya saker och kulturer. Det är ofta man råkar prata på engelska istället för svenska med varandra, vilket är lite skumt. hej då och ha det bra där hemma // pojken din

2010-03-05 @ 02:00:25
Postat av: Hanna K

Hej killar,



vad spännande ni verkar ha det.

Du skriver jätteroligt o målande, Simon.

Gillar att du uppdaterar oss i matväg ; p



Hälsa så mkt till de andra kilalrna från mig.

Och det är en tjej i tvåan på skolan som saknar en av er extra mycket...



Ni hao!

Hanna

2010-03-05 @ 08:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0