Dag 1-slut

Jaha, då har första dagen gått då. Jag kan ju börja med att nämna att jag har inte sovit på lite över 30 timmar nu så som ni förstår är väldigt trött. Ogge har somnat i sängen här och grehn och daniel har också gått och lagt sig.
Asså vilken helt galen stad det här är! Folk kör precis hur som helst, det ät femfilig "motorväg" utanför vårt hotell och bilar åker förbi hela tiden. Här kan man tydligen köra precis hur som helst, tur att det finns säkerhetsbälten! Efter att vi hade kommit till hotellet och packat upp osv så kom Yngve och hans fru och mötte oss kl 15.00 i receptionen. De visade oss vart vi kunde köpa mindre saker såsom vatten/snacks och lite mat. Sedan gick vi någon kilometer och kollade runt lite, innan vi till slut hamnade inne på en härlig kinesisk restaurang. Vi beställde in 9 rätter (tror jag det var), allt från kyckling med nötter, sallad och potatis till fisk. Vi beställde även in den berömda pekingankan som vi var tvungna att prova på. Vi var 6st som åt tills vi blev proppmätta. Vi beställde in öl och läsk för 4kr/st till allihopa och hela kalaset gick på 240kr. Då fanns det jättemycket mat kvar att äta men vi orkade verkligen inte. Nu var det en "lite dyrare/finare" restaurang vi var på, men ändå så otroligt billig för att mätta 6st vrålhungriga magar.
Efter den underbara maten så visades vi till några bra shoppingställen, som var som stora marknader där de såldes kläder och småkrams. Allt detta ska man självklart pruta på och man brukar få ge ungefär 40kr för en snygg skjorta exempelvis. Shoppa gjorde vi dock inte idag, utan det får bli senare under resans gång.
Vi gick vidare hem till Yngve och frugan hans där de bjöd på kaffe och fika, och vi fick lite mer information om staden, tips på shopping/mat/sevärdheter, och även en hel del information om hur vi kommer att jobba. Imorgon ska vi åka med någon Elisabeth från hotellet kl 09.00 så ska hon visa oss och berätta om sandviks organisation här i kina. Resten av dagarna är det planerat att vi blir hämtade kl 07.00 på hotellet, så inga sovmornar här hur som helst.
När kvällen nalkades så fixade vi en taxi som skulle köra oss till vårt hotell. En viktig detalj är dock att nästan ingen taxiförare pratar någon som helst engelska, så det är viktigt att vi har visitkort från hotellet på oss. Det visade vi då upp för föraren som bara kliade sig i huvet å skrattade, jippie! Jag började då ta fram en karta åt honom men den ville han inte se, han skulle tydligen hitta själv. Nu hade vi sådan tur att han gjorde det, och detta utan omvägar också (tror jag) som tur var. Eftersom det var mörkt ute vid den här tiden så fick vi se peking med dess ljus- och neonskyltar överallt, vilket var väldigt snyggt faktiskt och för oss helt nytt. Det kostade oss ungefär 13svenska kronor att åka 3-4km med taxin, så det är ganska billigt även det. Väl tillbaka på hotellet gick vi och köpte 18 liter vatten för 40kr, och det är ju inte heller alldeles för dyrt.
Detta har varit en mycket intressant dag i peking, en ganska speciell stad om man jämför med våra städer hemma i Sverige. Nu ska jag ta och lägga mig jag också, ska upp tidigt imorgon är det tänkt. Frukost serveras kl 07.00 till 10.00, men ska som sagt vara klar 09.00. Jag tror faktiskt att vi inte kommer lägga oss såhär tidigt senare under veckorna, men nu är man så OTROLIGT trött efter resan hit. Ha de så bra alla där hemma, och jag återkommer troligen med mer imorgon!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Duktig taxi chaför dedär, hitta själv hahahaha :D

2010-03-01 @ 17:11:03
Postat av: Kari

Hämtning 7:00 och frukost 7:00. Hur går det ihop?

2010-03-01 @ 23:05:58
Postat av: Kari

Frukost 7:00 och hämtning 7:00. Hur går det ihop?

2010-03-01 @ 23:20:11
Postat av: Sara

Kul att höra att ni har det toppen!!!! åhhhh vill inget verkligen komma och hälsa på er, shopping :D hälsa bror min. Kram sara

2010-03-02 @ 09:55:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0