Måndag-onsdag

Hallå allihop!
Nu var det några dagar sen jag skrev på bloggen. Kan bero på att man har haft en del saker att göra. Det är ju trots allt sista veckan nu och inte många dagar kvar.

Måndag och tisdag
I måndags började vi jobba på en ny avdelning, borrar. Det är en avdelning där man tillverkar borrar genom slipning. Ingen av oss tyckte att den avdelningen var/är lika spännande som fräs och svarvavdelningen. Det kan ha att gära med att vi känner oss mer hemma med fräsar och svarvar.

Annars har måndag och tisdag rullat på precis som vanligt. I tisdags fick Grehn och Oskar åka med på ett kundbesök. Det fanns bara 2 platser och vi är 4 pers så det fick bli lottning. Men inte klagar jag inte, jag är ändå inte speciellt intresserad av att jobba med marknadsföring och kund. Dock hade det säkert varit kul att få åka på dedär.

Onsdag
Vi hade sån tur att vi fick ledigt idag. Yngve tyckte att han kunde ge oss en dag ledigt för att åka och uppleva lite mer kinesisk kultur, såhär under sista veckan. Det är vi mycket tacksamma för! Vi gick upp vid 9 för att käka frukost och dra iväg till förbjudna staden.

Vi blev avsläppta vid norra delen av förbjudna staden. När vi gick in i staden såg vi att det var avspärrat nästan överallt. Då trodde vi att det alltid var så och blev lite besvikna. Vi tog iallafall en tur in i Treasure chamber. Vi tyckte det var konstigt att det var öppet så mycket där medans resten av de vanliga gatorna var avspärrade.

När vi kom ut ur Treasure chamber såg vi att allting var öppet igen. Vi tror det var stängt pga att något stort och viktigt ägde rum i den förbjudna staden. Detta för att när vi var påväg in i Treasure chamber såg vi ett gäng svarta fina bilar och limousiner som åkte ut ur den förbjudna staden. Vi gick sedan igenom nästan hela förbjudna staden, såg en hel del häftiga byggnader. Snacka om att den staden är fin, och den kändes så väl genomtänkt på något vis. Hela staden var dessutom väldigt stor. Såklart, det är ju en stad. När man såg de stora öppna torgen insåg man hur stora de torgen egentligen är. Det hela var en väldigt häftig upplevelse som jag varmt vill rekommendera till alla som har möjlighet någon gång i sitt liv. Besöker man Kina ska man besöka förbjudna staden, så är det bara!

Efter en lång dag med mycket promenerande (nyttigt, det har blivit mycket sånt här i Kina!) var vi lite slöa i benen så vi softade ett tag. Drog igång en film och käkade lite godis, mycket härligt! Senare på kvällen drog vi ut på restaurang igen. Denna gång blev det någon speciell kinesisk restaurang där servitriserna inte kunde ett enda ord engelska. Det kompenserades dock genom att priserna var väldigt låga och maten var god (stark), så inte gjorde det nåt att de inte kunde engelska. Jag käkade nudelsoppa med kött i, den var jag väldigt nöjd med.

På kvällen blev det mera softa uppe hos Mauritius och vi snackade lite med hans tyska polare över skype. Detta var en mycket lyckad dag!

C u soon guys!

Kommentarer
Postat av: Helena

Jag tror nog de flesta turister väljer att besöka den kinesiska muren och den förbjudna staden eftersom dessa tycks vara de mest sevärda attraktionerna där borta (Y) så tror nog ingen missar att uppleva detta när man är där så oroa dig icke :P

2010-03-26 @ 12:15:20
Postat av: Yngve & Monica

Vi hoppas att hemresan har gått bra för er och att ni slapp några förseningar.



Det har varit roligt att ha er här och få visa hur vi har det här i Kina, hur jobbet är på fabriken samt visa er några av Beijings sevärdheter.



Hoppas att våren nu också kommer hemma i Sverige och att ni får en fin avslutning av åren på WHG.



Vi ses kanske i sommar.



2010-03-27 @ 07:07:41
Postat av: Simon

Yngve och Monica: Joda, hemresan gick helt felfritt faktiskt. Det var väldigt skönt!



Det har varit jätteroligt att få åka till Kina och ha er som stöd där borta, vi är jättetacksamma!



Vi ses förmodligen i sommar.

Ha det så jättebra där borta i Kina!



Helena: Jo asså visst det är ju typ det första man ska se, men tror nog ändå inte att alla har sett de :P

2010-03-28 @ 09:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0