Söndag

Tjollahoppsan! Söndag idag. Har haft en finfin dag i Beijing faktiskt!
Vi tänkte att vi skulle sova ut, men både jag och Ogge vaknade väldigt tidigt och var hur pigga som helst. Det kändes lite surt faktiskt. Men men, vi gluffsade i oss våra andra halvor av subwaymackor som vi hade kvar från igår. Det var helt otroligt underbart jättegott att slippa äta hotellets frukost för en gångs skull. Visst, den är god, men som jag klagat på tidigare blir man väldigt less på samma frukostmat under en månad.

När vi sen skulle gå iväg och hämta ut våra kostymer plingade vi på hos Grehn och Daniel för att hämta dem. Klockan var då runt 11. Då SOV de fortfarande... Suck tänkte vi, men vad gör det, det var ju trots allt helg. Jag och Ogge gick iallafall ner och hämtade ut våra kostymer och skjortor. Satan va snygga dom är! Helnöjd var ordet!

När vi sedan kom tillbaka till hotellet var klockan runt 13 och då hade de andra två pojkarna iallafall kommit upp. Vi började fundera på vad vi ville göra en så vacker dag som denna. Det tog ärligt talat inte många minuter innan vi kom överens om att åka till en stor park som ligger vid förbjudna staden.

Vi gick ut, hoppa in i första bästa taxi och försökte på alla vis kommunicera med föraren men det var hopplöst. Men nu ska jag inte överdriva här, för vi hade ju trots allt en lapp med oss där parkens kinesiska namn stod. Då hittade föraren dit på en gång, som tur var. Man måste faktiskt ha en lapp med ställets kinesiska namn om man ska nånstans i Beijing, annars kan det bli svårt.

Väl framme vid parken var vi alla hungriga så utanför parken hittade vi en fin liten restaurang. Nåt som förvånade oss där var att servitrisen pratade helt okej engelska och DET, det är ovanligt det! Vi drog i oss vanlig västerlänsk mat så som pizza, hamburgare och mackor. Det var både gott och ganska billigt.

Direkt efter maten gick vi till parken. Nåt som inte förvånade oss var att det var inträde där. Nåt som däremot förvånade oss var att inträdet var på 2kronor, "ingen big deal". Den här parken var en annorlunda upplevelse. Den var stor, inhängnad, hade ett litet berg mitt i och på toppen av berget fanns en tempelliknande byggnad. Upp till toppen av berget kunde man komma antingen via vanliga moderna trappor, antingen vid gamla "originaltrappor" eller via vanlig klättring. Vi valde originaltrapporna upp. Det var en lite annorlunda upplevelse faktiskt. Väl uppe på toppen hade man jättefin utsikt, speciellt med tanken på det ovanligt fina vädret vi hade. Söderut kunde vi se ut över hela förbjudna staden, maffigt! Där kan ni ge er på att det blev en del bilder tagna.

I resten av parken var det folk precis överallt som stod i större eller mindre grupper och sjöng och spelade musik. Det var så himla konstigt tyckte vi! Folk hade ställt upp karaoke på ett flertal ställen, på andra ställen spelades det flöjt av alla möjliga slag, och på andra ställen var det som kyrkokörer som sjöng. Det var sö roligt för det var ju inga stora avstånd mellan all musik så de borde störa varandra tyckte vi. Men men de körde på allihopa, oberoende av varandra. Mycket häftigt att se och höra! Det var inte bara musik som var underhållningen där, på flera ställen var det dans och olika sorters spel likaså. Den där parken kommer jag iallafall aldrig att glömma, det var en riktigt sånhär grej som inte skulle utspelas i Sverige.

På kvällen drog vi till shoppingen och kollade lite småsaker. Vi provade även på att äta där arbetarna äter, på översta våningen. Jag åt mig mätt för 18kr! Och jag tyckte det var väldigt gott också, lite svårt att förstå sig på systemet hur man skulle fixa maten bara, men det löste sig (såklart).

På kvällen fick jag tid att prata med både Helena, pappa, syrran och även Jonas och Jesper. Saknar allihopa litegrann faktiskt, inte bara de jag pratade med ikväll. Men det var härligt att höra att allt var bra med allihop. Resultatet av den här dagen är mycket positivt med tanke på både väder och utflykter.
Ha det så bra allihop så återkommer jag med mer bloggande om någon dag.


Kommentarer
Postat av: petra, ogges mamma

Det börjar dra ihop sig till hemfärd för er. Det har varit ett sant nöje att läsa denna blogg. Antar att era väskor är fullpackade till bristningsgränsen. Ett STORT tack till Yngve och Monica, om de läser denna blogg, för att de tagit hand om er så väl. Må så gott pojkar, snart får ni sova i era egna sängar! Hur låter det?

2010-03-23 @ 15:55:04
Postat av: Anonym

Det börjar dra ihop sig till hemfärd för er. Det har varit ett sant nöje att läsa denna blogg. Antar att era väskor är fullpackade till bristningsgränsen. Ett STORT tack till Yngve och Monica, om de läser denna blogg, för att de tagit hand om er så väl. Må så gott pojkar, snart får ni sova i era egna sängar! Hur låter det?

2010-03-23 @ 15:57:14
Postat av: Simon

Jo det börjar ju bli dags för hemfärd nu snart. Känns lite trist på ett sätt, men visst blir det skönt att komma hem också. Japp, ett stort tack till Yngve och Monica som har hjälpt oss med allting angående vår vistelse här! Men ännu ska jag inte sluta blogga, ska försöka få in åtminstone ett par inlägg till, hehe.

2010-03-25 @ 01:12:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0